T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi alan Sivas pastırması, Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret Borsası ve Sivas Ticaret Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen, Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret belgesi alan Sivas pastırması için tanıtım etkinliği düzenlendi. Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hastaoğlu: "Bu başarı hepimizin"
Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas adına önemli bir adım attıklarını söyledi. 2020 yılında süreci başlattıklarını ifade eden Başkan Hastaoğlu "2020 yılında Sivas Ticaret Borsası olarak Sivas pastırmasına yönelik başlatmış olduğumuz süreci tamamladık. Sivas pastırmasının Coğrafi İşaret Belgesini alarak bu nefis lezzeti gelecek nesillere aktarmak için çok önemli adımı atmış olduk. Lezzetini Sivas'ta yetişen büyükbaş hayvanların etlerinden ve Sivas tuzundan alan tescili ile birlikte hem ticari hem turizm anlamında ilimize büyük katkı sağlayacak olan Sivas pastırması böylelikle coğrafi işaretli ürünler arasına katılarak markalaşmış oldu. Bu başarıyı hep birlikte kutluyoruz. Başarı sadece bizim değil hepimizin."
Eken: "Sivas hak ettiği yere gelecek"
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ise Sivas pastırmasının hak ettiği yere geldiğini söyleyerek, "Buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum: Kayseri pastırması da çok güzel ama Sivas pastırması etinden, sütünden, yerinden, yeminden, havasından tam imal edilen yer Sivas. Artık inşallah bugünkü bu tanıtımla birlikte yurt dışından, yurt içinden gelen yatırımcımız, sıla-ı rahim için gelen hemşerilerimiz fark etmez hepsinden pastırmamızın tadına bakacaklar İnşallah. Bir taraftan Ticaret Odası, bir taraftan Ticaret ve Sanayi Odamız, bütün STK'larımız hep birlikte ürünlerimize, ürettiklerimize markalarımıza sahip çıkarsak Sivas hak ettiği yere gelecek" ifadelerini kullandı.
- Belediye Başkanı Bilgin: "Markalaşmamız gerekiyor"
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, markalaşmanın öneminden bahsederek, "Sivas'ın tüm değerlerinin tescil edilmesi, markalaşması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Birçok ürünümüz var ama günümüzün ticari hayatında ürünlerin değerinde satılabilmesi için tescillenmesi ve en az onun kadar önemli markalaşmamız gerekiyor. Bu noktada yapılan bu çalışmalar aslında markalaşmada önemli bir adım. Öncelikle ürünün Sivas yöresine ait olduğunu tescil ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de her değerimizi markalaştırarak ticarileştirdiğimiz zaman daha değerli bir noktaya gelecek" diye konuştu.
AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de, pastırmaya karakteristik özelliğini veren önemli unsurun kurutma işleminin tamamen doğal hava şartlarında yapılmasının olduğunu söyleyerek, Türk Patent Kurumu’ndan tescil alınmasının memnun edici olduğunu belirtti.
Programda son olarak konuşan Vali Dr. Yılmaz Şimşek, coğrafi işaretli ürünlerin o kent ile anılmasını ve şehrin markalaşmasını sağlayan unsurlar arasında yer aldığını ifade ederek “Bursa denilince İskender kebap, Gaziantep denilince ise baklavanın akla gelmesi kentlerin coğrafi işaretlerle ne derece özdeşleştiğini ortaya koymaktadır. Coğrafi işaretler, yerel üretime ve kırsal kalkınmaya destek olma, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri muhafaza etme, turizme katkı sağlama ve ürün taklitçiliği ile mücadele etmeyi de amaçlamaktadır. İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkelerde coğrafi işaretlerden yıllık 45 milyon dolarlık bir kazanç sağlanması coğrafi işaretli yerel ürünlerin turizm potansiyelini yükseltmede ve turist çekmede etkisini göstermektedir.” dedi.
- 19 Adet Tescilli Ürünümüz Bulunmaktadır
Sivas’ta Türk Patent Kurumundan alınan 19 adet coğrafi tescilli ürün bulunduğunu ifade eden Vali Şimşek “2022 yılı içerisinde Zara Balı, Suşehri Fasulyesi ve akabinde de Sivas Pastırması coğrafi işaret alarak, şehrin zengin bir birikiminin olduğunu ortaya sermiştir. Sivas Pastırmasının tescilinin ardından bugün de tanıtımının gerçekleştirilmesi ve farkındalık oluşturulması, Meşhur Sivas Pastırması sözünün bu şehre ne kadar yakıştığını da göstermektedir. Sivas Ticaret Borsamızın 2020 yılında pastırmamızın tescili için başlatmış olduğu sürecin başarı ile tamamlanması bu nefis lezzetin gelecek nesillere aktarılması için de önemli bir adımdır. Binlerce endemik bitkinin bulunduğu Sivas’ın eşsiz yaylalarında yetiştirilen büyükbaş hayvan etinden ve Sivas tuzundan elde edilen Sivas Pastırması inşallah yapılacak tanıtım faaliyetleriyle de en önde yerini alacaktır. Sivas Ticaret Borsamızın pastırmanın ardından ilimizin marka değerini artırmak adına; Zeron Buğdayı, Sivas Sucuğu, Sivas Fırın Kellesi, Sivas Fırın Pöçük ve Sivas Tuzu’nun da tescili için başvurusunun olumlu sonuçlanacağına inanıyor, başarılı bu süreçten dolayı da emek veren herkesi kutluyorum.”
Konuşmaların ardından Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Türk Patent Kurumundan alınan coğrafi işaret belgesini Sivas Ticaret Borsası Başkanına takdim etti. İl protokolü de Sivas’taki üreticilere belgelerini takdim ettiler.
Programın ardından Vali Şimşek ve il protokolü Kongre Müzesi Bahçesi'ne açılan stantları gezdiler.