(Sivas - Koyulhisar)
Şekli, tadı, kokusu ve aromasıyla diğer domateslerden kolayca ayırt edilebilen Koyulhisar domatesi sofralık olarak bilinen bir çeşit olup, salça yapımında da kullanılmaktadır. Nakliyeye dayanıklı olmadığını için hasattan sonra kısa sürede tüketilmelidir. İlçenin Yukarıkale Mahallesi'nden dağılan bu domates çeşidinin, ilçe merkezi Aşağıkale Mahallesi ile Dilekli, Yalnıztepe, Bahçe ve Gökdere köylerinde de kayda değer bir şekilde üretimi yapılmaktadır.
Özellikle dilimlendikten sonra üzerine kalın tuz dökülerek sofralarda ikram edilen Koyulhisar domatesi lezzetiyle ünlü bir üründür.
Yukarıkale Mahallesi adıyla özdeşleştiğini, ''Kale domatesi'' veya ''Koyulhisar domatesi'' olarak Türkiye'nin birçok yerinde bilinmektedir.
İlçenin sınırları içerisinde yetiştirilen ama ünü Türkiye'ye yayılan ve ilçeye özgü olan ünlü Koyulhisar domatesi, vatandaşlarca satın alındıktan sonra özel olarak kutulanarak, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere hemşehrilerimizin yaşadığı illere otobüslerle gönderilmektedir.
Mayıs ayında fidelemesi yapılan domatesin Ağustos ayının ortalarına doğru domatesin hasadı yapılarak satışa sunulmaktadır.